Rukous

Jeesuksen omat sanat rukouksesta

Matt. 6:5 “Kun rukoilette, älkää tehkö sitä tekopyhien tavoin. He asettuvat mielellään synagogiin ja kadunkulmiin rukoilemaan, jotta olisivat ihmisten näkyvissä. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet. 6. Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.
7. “Rukoillessanne älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka kuvittelevat tulevansa kuulluiksi, kun vain latelevat sanoja. 8. Älkää ruvetko heidän kaltaisikseen. Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään. 9. Rukoilkaa te siis näin:

– Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi. 10. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. 11. Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. 12. Ja anna meille velkamme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meille velassa. 13. Äläkä anna meidän joutua kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.”

Tähän perustuu Isä meidän rukous. Älkää asettako rukouksissanne ehtoja tai tapoja jolla Jumalan tulisi teitä auttaa, Hän tietää parhaimman tavan ja ajan jolla vastaa rukouksiinne. Älkääkä epäilkö sitä että kuuleeko hän rukouksenne. Hän kyllä kuulee kaikki rukouksenne.

Rukoilla voit myös omin sanoin jos siltä tuntuu. Kyllä Jumala senkin kuulee ja toimii tavallaan niin että saat apua. Pääasia on että et turhaa monisanaisesti rukoile ja jätät asiat Jumalan haltuun.